Mooie scores voor Bosco in het ZZ-Z

Het was nog maar zijn derde ‘echte’ wedstrijd, toch liep de palominohengst Bosco met zijn amazone Esmee van Gijtenbeek koelbloedig en met veel uitstraling naar hele mooie punten in het ZZ-Zwaar op de subtopwedstrijd in Aerdenhout.

Informatie over dekken met Bosco

“Ik was super blij met hem”, vertelt Van Gijtenbeek na afloop van haar proeven. “Hij bleef goed bij de les, ondanks alle afleidingen op zo’n wedstrijd. Elke keer dat we de ring in rijden is hij weer fijner. Dit was pas zijn derde officiële wedstrijd, dan vind ik dat hij het geweldig doet. We kregen nu al behoorlijke scores, van 69,7% en 67,2%.”

Gouden hengst

Sinds oktober vorig jaar heeft de amazone de ‘gouden’ hengst Bosco (v. Benicio) op stal. Het feit dat ze in de training steeds beter op elkaar ingespeeld raken, betaalt zich nu uit. Van Gijtenbeek: “We zijn in de proeven nog iets groen, maar met wat meer wedstrijdkilometers in de benen, kunnen we de punten op de i zetten.”

ZZ-Zwaar debuut

Nadat het duo eind januari het ZZ-Licht debuut gemaakt had – eigenlijk een test om te kijken hoe Bosco zich zou gedragen op vreemd terrein en in de ring – wilde Van Gijtenbeek eigenlijk graag snel door naar het ZZ-Zwaar. “Daar was hij namelijk eigenlijk wel al klaar voor. ‘Corona’ gooide roet in het eten, maar aan de andere kant konden we nu thuis wel fijn doortrainen.”

Intelligent

Het meest opvallende aan Bosco, behalve natuurlijk dat hij zo knap is en uitstraling heeft, is zijn enorme werklust, vertelt Esmee. “Daarnaast is een heel intelligent en leergierig paard, daardoor waren we ook zo snel aan elkaar gewend. Met de oefeningen heeft hij – met al zijn lossigheid en goede basisgangen – totaal geen moeite.”

Dekhengst

Inmiddels is de AES-gekeurde hengst ook nog beschikbaar voor de fokkerij. Bosco kan rijdbaarheid, instelling, een fijn karakter en een bijzonder kleurtje (50% kans op palomino) toevoegen. Hij past het beste bij opwaarts gebouwde merries met een sterke bovenlijn.

Informatie over dekken met Bosco

Bosco heeft ook een eigen Facebook-fanclub. Like je hem?

Foto: Fem Puijman – Hypo Focus