Bosco in galop

Logo Bosco

Benicio – Quaterback – Garut Humbursky

Geboren: 7 maart 2013
Kleur: Palomino
Stokmaat: 1.64m
ZZL-dressuur
Veulens kunnen geregistreerd worden bij elk gewenst stamboek
AES-goedgekeurd

DEKHENGST BOSCO

Unieke hengst
Op meerdere fronten is Bosco een unieke hengst. Ten eerste vanwege zijn fraaie kleur, waarmee hij als eerste palominokleurige hengst het dekbrevet verdiende bij het Oldenburger stamboek, als driejarige. Ten tweede heeft hij een evenzo bijzondere pedigree, waardoor hij ook met oog op de gewenste bloedspreiding (vrij van Ferro-, Jazz- en Flemmingh-bloed) waardevol kan zijn.

Met zijn eigen dressuuraanleg en geweldige karakter trekt deze hengst eveneens de aandacht, wat er voor zorgt dat er ook op sportief gebied veel van hem verwacht mag worden.

Palominokleur verankerd
Zijn vader Benicio heeft zijn kwaliteiten op Grand Prix-niveau laten zien. De charmante voshengst is internationaal in de Lichte Tour geklasseerd met Jessica Andersson. Bosco is gefokt uit de Staatspremie-merrie Harfe, die afstamt van de fantastisch verervende Lichte Tour-hengst Quaterback. In de moederlijn van Bosco zit zijn bijzondere kleur verankerd.

Bosco wordt opgeleid en in de sport uitgebracht door Esmee van Gijtenbeek. De combinatie heeft begin 2020 haar debuut gemaakt in de klasse ZZ-licht en zal binnenkort de overstap maken naar de subtop.

v Benicio
Grand Prix dres.

v Belissimo M
Grand Prix dres.

v Beltain
PSG/Inter I
m Roxa
m Valencia
Staatspremie merrie
v Velten Third
m Wanja
m Harfe
Staatspremie / Elite

v Quaterback
PSG/Inter I

v Quaterman I
Grand Prix dres.
m Passionata
m Hillary
Verbandspremie / Elite
v Garut Humbursky
1.40 spr.
m Henessy Kinsky
Portretfoto Bosco

OVER BOSCO

Amazone Esmee van Gijtenbeek:
“Bosco is niet groot, maar beweegt wel groot. Hij heeft enorm veel go en is erg werkwillig. Ik wil met hem niet alleen laten zien dat hij een gave kleur heeft die hij kan vererven, maar ook dat hij echt de kwaliteiten heeft. Hij is niet alleen goudkleurig, maar is ook echt goud waard!” “Bosco heeft een bijzondere kleur, is goed gefokt én kan fantastisch bewegen. Die combinatie zie je zelden.”

Eigenaar Rom Vermunt:
“Als je je merrie dekt met Bosco, heb je vijftig procent kans op een palomino-, valk- of smokey-black gekleurd veulen. En wordt het niet die kleur, dan heb je naar mijn mening hoe dan ook een heel fijn sportpaard!”